Preview
Februari. Wat een avontuur weer!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Hallo ,

"Februari. Wat een avontuur weer!"

De maand is nog niet eens helemaal om. Toch schrijf ik februari alvast van me af. Het is in mijn regio immers al bijna voorjaarsvakantie en voor je het weet is de volgende maand alweer aangebroken.

En wat is er veel gebeurd deze maand!

Ik wil graag een selectie met je delen van zaken die voor mij deze maand nou zo bijzonder maakten. En lees gerust verder: In de Labby Leuks mogen alleen maar leuke dingen staan.
Competenties en Leerlijnen
Samen met Gemma van LT&C organiseerde ik een webinar over competentiemanagement en het gebruik van leerlijnen in Moodle. Het werd een druk bezocht webinar, waarbij met name de belangstelling van onze zuiderburen opvallend was.
Op dinsdag 15 maart ga ik het webinar nog een keer dunnetjes overdoen maar dan live, tijdens de MoodleMoot in Tilburg.
360° foto's en 3D impressies
Voor Kanaal30 in Utrecht maakte ik een serie 360° foto's van de aanwezige ruimtes. Kanaal30 is de locatie waar op 22 juni a.s. het Learning Innovators Festival plaats gaat vinden. Met deze serie foto's is er voor de bezoekers, ondanks het uitstel naar juni, nu alvast een leuke impressie beschikbaar. Binnenkort staat de impressie op de site van Kanaal30. De virtuele tour die ik maakte vind je hier.
Ik maakte meer 360° foto's deze maand. Ik gebruikte ze al voor bedrijfspresentaties en bij onboarding programma's, met name in de fase vóór de eerste werkdag. Maar soms mag het ook gewoon leuk zijn. Bijvoorbeeld om op de facebookpagina van je bedrijf te zetten of op Google My Business. Ik ga daarom die 360° foto's ook als zelfstandige dienst aanbieden. Ik neem even wat tijd om dit goed uit te werken en ergens in de komende weken komt er meer informatie op de website.
Nieuwe opdracht
Vers van de pers 🍊 is een grotere opdracht in het sociaal domein. Om welke partij het gaat moet ik je schuldig blijven. Ik kan wel vermelden dat het hier gaat om een uitbreiding van activiteiten op een reeds bestaand open source LMS en uitwerking van de onboarding van nieuwe medewerkers. Zo kan ik lekker weer wat energie kwijt op beide expertises - onboarding én leermanagement - en consultancy met implementatie combineren.
Kennissnack
Tot slot wil ik nog aan je kwijt dat we vorige week met Learning Innovators weer een kennissnack organiseerden in aanloop naar het festival. Dit keer ging het over microlearning, met Helma van den Berg van Let’s Learn!. Helma kan je zondermeer overtuigen van het nut van microlearning in je business. Echt een aanrader om hierover met haar eens van gedachten te wisselen.
Via de Labby Leuks deel ik blog- en nieuwsberichten om je op de hoogte te houden van relevante ontwikkelingen op het gebied van inwerken en opleiden.
Blogberichten
Deze week: Avontuurlijk leren
Leren door te ploeteren en stampen of leren door te Gamen? Daar hoeft Richard van Tilborg (Covince) niet lang over na te denken: “Gamification is perfect om effectief te leren tijdens je werk of een actie.”

Richard is niet per sé een gamer in hart en nieren. Hij is eerder iemand die creëert. Gamen deed hij vooral in de laatste jaren van zijn lagere schooltijd. Samen met vriendjes, waarvan een aantal de MSX commodore 64 thuis had staan. Richard hierover: “Ik leerde tijdens het spelen dat je diverse zaken moest proberen en veel moet experimenteren om een probleem op te lossen of een doel te bereiken. ”

Het gamen ging daarna al gauw over op het zelf creëren van games. Hij maakte voor zijn voetbalclub een game via flash om spelers onderling uit te dagen met penalty’s. Zo ontdekte hij dat hij met behulp van technologie iets kon maken dat mensen stimuleerde en uitdaagde om te leren. Puur omdat ze geboeid waren door het spel.
Andere blogs
5 tips voor hybride werken
Hybride werken is here to stay, dat is wel duidelijk. In deze blog geeft Pluvo 5 verfrissende tips, voor iedere HR manager die van hybride werken de vruchten wil plukken!

Lees meer


Escaperoom in Moodle
De escape room in Moodle staat op de agenda van de MoodleMoot Benelux 2022. Ik bouwde alvast een korte demo voor je.

Lees meer

Artikelen
Stichting Lezen en Schrijven
december 2020 - Onderzoek: Online leerbehoeften van laaggeletterden. Het rapport dat je hier kunt downloaden is van december 2020 maar nog steeds actueel en zeker interessant om te lezen.

1Limburg
10 februari 2022 - Driekwart van de werkgevers heeft inmiddels al afspraken gemaakt voor een blijvende vorm van thuiswerken. Dat vertelt Huub Narinx, oud-collega en voorzitter van de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV), in het radioprogramma L1 Nieuwsshow.

Educause
17 februari 2022
-
Hua Zheng beschrijft op dit platform hoe de combinatie van korte video’s en activerende werkvormen kunnen leiden tot rijke, boeiende leerervaringen waardoor goede leerresultaten behaalt kunnen worden.
Dit keer een wat langere editie van de Labby Leuks. Ik hoop dat je de nieuwsbrief met plezier hebt gelezen. Als dat zo is, stuur hem dan eens door via de link, links bovenin. Mijn vader zei altijd: "Hoe meer zielen, hoe meer vreugd."
Met vriendelijke groet,
Peter Haasdijk
Vroonland 30
4112 NW BEUSICHEM
+31 (0)345 78 56 89
+31 (0)6 13272159
info@labby.nl
www.labby.nl
Facebook
 
Twitter
 
Instagram
Wil je geen Labby Leuks meer van mij ontvangen? Is de informatie niet langer relevant voor je of ben je er om een andere reden mee klaar? No hard feelings.
Uitschrijven

Labby® is een merk van Profidor

Profidor, Vroonland 30, 4112 NW Beusichem, The Netherlands


Email Marketing by ActiveCampaign