Preview
Een maand vloog voorbij ...
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Hallo ,

Tijdens de herfstvakantie heb ook ik echt wat tijd voor mijn gezin genomen. Maar wat heb ik vaak op mijn handen moeten zitten om niet toch even een zakelijke update te versturen. Want wat is er een hoop gebeurd!

Maar ik had beloofd: Eén Labby Leuks per maand, maximaal. Niet spammen 😀. En ik maar denken dat het lastig zou zijn om de nieuwsbrief van oktober te gaan vullen. Nou, ...

 • Om te beginnen was daar, na de vorige Labby Leuks, die berg met positieve reacties. Wat leuk! Dankjewel, ik hoop je nog lang te mogen informeren en inspireren met mijn maandelijkse update.
 • Dan hebben Pluvo en ik op 12 oktober onze samenwerking aangekondigd. Hierbij staat het inwerken van nieuwe medewerkers met het platform van Pluvo centraal.
 • Nog een initiatief dat het licht zag in oktober was het Learing Innovators Festival. Het leukste festival over leren, geheel in het teken van innovatie. Je gaat hier de komende periode vast nog veel meer over lezen.
 • Het podcastseizoen is weer gestart. Ik mocht aftrappen met een interview over het gebruik van leerplatformen in het onderwijs.
 • Nog een evenement: Voor iedereen die het Open Source LMS Moodle een warm hart toedraagt. De voorbereidingen voor de jaarlijkse MoodleMoot zijn al weer gestart. De programmaopzet begint inmiddels vorm te krijgen. Ook van dit 'feestje' houd ik je op de hoogte via de website en/of de Labby Leuks.

Ik hoop dat ook dit weer een geslaagde editie is. Klik lekker door en, zoals altijd, opmerkingen en suggesties zijn van harte welkom.

Via de Labby Leuks deel ik blog- en nieuwsberichten om je op de hoogte te houden van relevante ontwikkelingen op het gebied van inwerken en opleiden.
Blogberichten
Deze week: Samenwerken voor nieuwe medewerkers
Pluvo en Labby zijn verheugd een samenwerking aan te kunnen kondigen waarbij het inwerken van nieuwe medewerkers met het leerplatform van Pluvo centraal staat.
Labby gaat hierbij de onboarding consultancy voor haar rekening nemen.

Pluvo is een leerplatform dat je heel goed voor onboarding kunt gebruiken. Vanwege het gemak waarmee je eigen inwerktrainingen en e-learnings maakt, de mogelijkheden voor interactie met medewerkers en de uitgebreide rapportages.
Andere blogs

#LIF22 - Doe je mee?

Geef jij ook een workshop tijdens het leukste festival over leren dat geheel in het teken staat van innovatie?

Lees meer


Meet met BigBlueButton

Doe jij het al: Vergaderen of virtueel lesgeven met BigBlueButton? Check hier de nieuwe functies van versie 2.3.

Lees meer

Artikelen
Er wordt veel gedeeld over de onderwerpen die mij interesseren. Een paar daarvan wil ik hier graag vermelden:

Ter inspiratie

5 oktober - Top Employee Onboarding Programs. Gevonden via mijn dagelijkse news feed over "Onboarding".

Leverage your LMS for remote employee onboarding.
18 oktober - Júlia Verdaguer (Moodle). Over de mogelijkheden van Moodle Workplace die je helpen bij het onboarden van nieuwe medewerkers.

Thema Online leren & werken
29 september - Profielactueel. De gevolgen van de coronapandemie voor kantoor of school.

Videovergaderen gaat straks met VR-bril op
4 oktober - RTL Nieuws / Bright. Hoe werkt het precies (video 12:36)?

Social Media
Twitter
 • 9 september - Essent Nieuws - Gouden combi van online en offline onboarden
 • 6 oktober - UP learning - Ontwikkelde een inwerkprogramma + implementeerde een leerplatform. 2 vliegen ...
 • 14 oktober - Gemma Lesterhuis - Moodle courseformat Trail is ontwikkeld om bepaalde aspecten van gamification aan te spreken. Gemma probeerde hem uit.
Spotify
Het weggevertje
In de vorige editie beloofde ik je iets leuks weg te geven. Wil jij weten hoe je op een eenvoudige manier het beste inwerkprogramma ever kunt maken?

 1. Klik door.
 2. Geef aan waar je je download wil ontvangen.
 3. Bevestig je mailadres.

De download zit in je mailbox.

Dat was hem al weer, de tweede Labby Leuks. Ik ben benieuwd naar je reactie. Stuur de mail ook gewoon door naar mensen waarvan je denkt dat die hem ook interessant vinden. Links bovenin deze mail staat een speciale link daarvoor.
Met vriendelijke groet,
Peter Haasdijk
Vroonland 30
4112 NW BEUSICHEM
+31 (0)345 78 56 89
+31 (0)6 13272159
info@labby.nl
www.labby.nl
 
 
Wil je geen Labby Leuks meer van mij ontvangen? Is de informatie niet langer relevant voor je of ben je er om een andere reden mee klaar? No hard feelings.
Uitschrijven

Labby® is een merk van Profidor

Profidor, Vroonland 30, 4112 NW Beusichem, The Netherlands


Email Marketing by ActiveCampaign