Preview
Maart roert zijn staart!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Hallo ,

"Maart roert zijn staart!"

In maart komt de winter of de maandenlange herfst eindelijk ten einde en dienen de eerste lentedagen zich aan. Eindelijk weer zon en aangename temperaturen! Maar wie denkt dat de lente definitief is doorgebroken komt in maart vaak van een koude kermis thuis. Maartse buien of een ijzig koude wind kunnen alle lenteaspiraties bevriezen. Hier komt de weerspreuk “Maart roert zijn staart” vandaan.

Bron: weeronline.nl.

Het was niet alleen het weer dat deze maand zowel hoogte- als dieptepunten kende. In de Labby Leuks is er enkel plaats voor de eerste van de twee. En er waren weer genoeg hoogtepunten waar iets over te vertellen valt.

Allereerst was daar een bijzonder geslaagde MoodleMoot Benelux 2022. Verderop vind je een link naar het artikel op labby.nl daarover. Met een korte foto impressie van de dag.

Op die zelfde MoodleMoot vertelde ik aan een zaal van ca. 70 mensen over competenties en leerlijnen. Hieronder mijn artikel over podiumvrees. Het is een kort persoonlijk verhaal over een overwinning, na jaren te zijn geplaagd door een serieuze vorm van podiumvrees.

En dan trapt een paar dagen later de lente al weer af. Met een paar schitterende dagen. Ook aanstaand weekeinde beloofd het prachtig weer te worden met weinig wind en temperaturen tot 20 graden.
Via de Labby Leuks deel ik blog- en nieuwsberichten om je op de hoogte te houden van relevante ontwikkelingen op het gebied van inwerken en opleiden.
Blogberichten
Deze week: Podiumvrees, hoe kom je er vanaf?
Vanaf mijn 25e jaar heb ik podiumvrees. Ik had daar echt veel last van en probeerde er dus van alles aan te doen. Maar die angst heeft zich, via een tweetal voor mij traumatische ervaringen, zo diep geworteld, dat zelfs middelen als hypnotherapie geen uitkomst boden. Ik vermeed het podium, de spanning (ook vooraf) ging ernstig ten koste van mijn prestaties, er was sprake van persoonlijk lijden.

Eenmaal zelfstandig, een paar jaar later, ging ik opnieuw het gevecht aan.
Andere blogs
We hebben nog kaarten
60% van de tickets voor het Learning Innovators Festival is al verkocht. #LIF22 is hét evenement over leren, e-learning & innovatie.

Lees meer


Geslaagde MoodleMoot
De organisatie kijkt terug op een bijzonder geslaagde MoodleMoot Benelux 2022. Een editie die ook bij de deelnemers erg goed is gevallen.

Lees meer

Artikelen
Beoordelen: Meer bedrijfskundig en minder bedrijfspsychologisch
"Ik heb dus mijn bedenkingen bij het afschaffen van het beoordelingsgesprek." Dat concludeert professor emeritus Paul Jansen in het artikel dat hij baseerde op zijn afscheidsrede als hoogleraar bedrijfspsychologie aan de VU. In het artikel in Tijdschrift voor HRM (editie 1 2022) legt hij uit hoe hij tot die conclusie komt.

KPN Monitor Hybride Werken: hybride werken is ook na corona cruciale arbeidsvoorwaarde
Een op drie werknemers zoekt andere baan als er weer volledig op kantoor gewerkt moet worden.

Social Media
Meetup: De Losmakers over Kennisclips
Op 5 april a.s. host Helma van den Berg (Let's Learn), samen met Nico van der Veen (Pluvo) en Sibrenne Wagenaar (LOSmakers) een meetup over Kennisclips. In haar post op LinkedIn vind je meer informatie.

Web: Online leren over Nederlandse geschiedenis
Wil jij alles weten over de geschiedenis van Nederland? NPO Kennis heeft online een mooie collectie met allerlei verhalen over ons land.

Spotify: #49 Learning Innovators Festival update
In deze podcast geeft Learning Innovators een update van haar festival en het programma en vertelt ze welke gratis Kennissnacks eraan komen!
Met vriendelijke groet,
Peter Haasdijk
Vroonland 30
4112 NW BEUSICHEM
+31 (0)345 78 56 89
+31 (0)6 13272159
info@labby.nl
www.labby.nl
Facebook
 
Twitter
 
Instagram
Wil je geen Labby Leuks meer van mij ontvangen? Is de informatie niet langer relevant voor je of ben je er om een andere reden mee klaar? No hard feelings.
Uitschrijven

Labby® is een merk van Profidor

Profidor, Vroonland 30, 4112 NW Beusichem, The Netherlands


Email Marketing by ActiveCampaign