Preview
Werken. Maar o zo leuk om te doen!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Hallo ,

"Werken. Maar o zo leuk om te doen!"

Op 13 januari was Richard van Tilborg te gast bij een van de kennissnacks van het Learning Innovators Festival. Hij liet ons ervaren hoe je nieuwe media en gamification kunt inzetten voor het behalen van je leerdoelen. Hij gebruikte daarbij de online brainstorm room van Covince.

Het lijkt voor mij de trigger te zijn geweest voor allerlei ontwikkelingen en uitingen op het gebied van 3D en VR:
  • De kennissnack van Richard. Ben je ingeschreven als lid van de Pluvo Academy dan kun je deze hier terugzien.
  • Later die week, een virtuele vergadering in de brainstorm room van Covince.
  • Een artikel op Labby.nl over de virtuele rondleiding voor nieuwe medewerkers, incl. een  voorbeeld.
  • Een familielid van mij bezit een vakantiehuis in de bossen van Norg. Hij vroeg mij of het mogelijk was om potentiële huurders een 3D impressie te geven. Jazeker. Gaan we doen.
  • Volgende week staan er twee afspraken in mijn agenda om 360° foto's te maken voor op Google MyBusiness en één voor het maken van een online escaperoom.
  • Privé plaatste ik begin januari een rondleiding van ons vakantieadres op mijn Moodle site.

Het mag dan werken heten. Maar het is zo leuk om te doen!
Via de Labby Leuks deel ik blog- en nieuwsberichten om je op de hoogte te houden van relevante ontwikkelingen op het gebied van inwerken en opleiden.
Blogberichten
Deze week: De virtuele rondleiding
Ze kregen altijd een rondleiding, nieuwe medewerkers. Maar nu...even...niet. Want tijdens de lockdown is dat niet altijd even handig. Bovendien zijn er sowieso al veel minder medewerkers op de zaak waardoor het gewenste effect vaak niet wordt bereikt.

En toch …

Toch zijn er situaties te bedenken waarbij het wel degelijk wenselijk is om, nog voor het bezoek op locatie, al vast een beeld te hebben van de omgeving.

In die gevallen maak ik gebruik van een virtuele rondleiding. Met een 360° camera en wat handigheid kom je een heel eind.
Andere blogs
LIF22 naar 22 juni 2022
Het Learning Innovators Festival is verplaatst naar 22 juni 2022. Om je te kunnen laten genieten van een evenement zoals wij dat voor ogen hebben.

Lees meer


Wat is er nieuw in BigBlueButton v2.4
Verbeteringen in gebruiksvriendelijkheid en de introductie van het Learning Analytics Dashboard.

Lees meer

Artikelen
Ennuonline
17 januari 2022 - Sociale technologie introduceren moeilijk? Het zijn niet de digibeten! Een artikel van Joitske Hulsebosch.

Moodle
25 januari 2022 - Join the Dutch-speaking Moodle event MoodleMoot Benelux 2022. Lees waarom op Moodle.com.

Social Media
LinkedIn
Dit was dan al weer de eerste Labby Leuks van 2022. Ik sluit dit keer af met een leestip.

Eerder deze week verzorgde ik voor Lesterhuis Training & Consultancy een webinar over competentie management in Moodle. Een van de drukst bezochte webinars in tijden. Het onderwerp leeft!

Margriet  Guiver-Freeman schreef er een boekje over dat door Academic Service werd gepubliceerd in de serie PMO-specials. Het heet Praktisch competentiemanagement.
Met vriendelijke groet,
Peter Haasdijk
Vroonland 30
4112 NW BEUSICHEM
+31 (0)345 78 56 89
+31 (0)6 13272159
info@labby.nl
www.labby.nl
Facebook
 
Twitter
 
Instagram
Wil je geen Labby Leuks meer van mij ontvangen? Is de informatie niet langer relevant voor je of ben je er om een andere reden mee klaar? No hard feelings.
Uitschrijven

Labby® is een merk van Profidor

Profidor, Vroonland 30, 4112 NW Beusichem, The Netherlands


Email Marketing by ActiveCampaign